Ok, pertamanya anda kena faham yang XBuddyz ni bukan bisnes. Tiada produk yang diniagakan. Bukan skim pelaburan. Anda tak perlu menjual apa-apa. Ianya adalah komuniti yang bersependapat untuk membantu dan juga mahu dibantu diwaktu sesak. Begini, cuba bayangkan sebuah komuniti yang ahlinya bersetuju untuk membantu ahli lain yang memerlukan. Contohlah salah seorang kariah masjid di tempat anda dilanda masalah. Jadi imam masjid pun minta diadakan tabung derma untuk membantu. Ada yang hulurkan bantuan, dan ada juga yang tidak menghulurkan bantuan. Yang ingin membantu ini kita namakan sebagai satu kumpulan A. Yang tidak mahu membantu sebagai satu kumpulan (kumpulan B). Bantuan kecil dari ahli kariah mungkin bernilai RM10, RM20, RM50, RM100 secara terkumpul pasti dapat meringankan beban mereka yang memerlukan. Jadi terbantu lah seorang insan yg memerlukan hasil sependapatnya kumpulan A tadi untuk membantu..

Jadi sekarang ini, cuba bayangkan kumpulan A ini sebagai satu komuniti yang lebih besar. Satu Malaysia contohnya. Jadi jumlah bantuan untuk ahli komuniti ini pasti lebih besar kerana lebih ramai yang bersetuju untuk membantu sesama ahli komuniti ini. Dan mereka yang dibantu juga disusun secara sistematik supaya setiap ahli akan mendapat giliran masing-masing untuk dibantu pula. Sumbangan yang diperlukan dari setiap ahli pula akan jadi kecil sebab komuniti ini terbuka kepada semua orang. Amaun yang akan diterima sebagai bantuan kepada ahli yang tiba gilirannya pun akan lebih besar sehingga 4,5,6 malah 7 angka insyaAllah. 

Semuanya bermula dengan bantuan dari anda dahulu bernilai RM40 sahaja. 

RM40 ini akan diagihkan kepada mereka yang lebih awal duduk dalam giliran. Anda akan duduk dalam giliran setelah anda membuat sumbangan RM40. Untuk dibantu, anda perlu membantu dahulu. Masa untuk anda pula dibantu akan sampai. Bantuan akan terus dimasukkan kedalam akaun anda. Kaedah ini sebenarnya telah lama digunakan oleh kumpulan2 peniaga, usahawan atau kumpulan-kumpulan manusia sejak zaman dahulu lagi. Sehingga ke hari ini, masih wujud kumpulan-kumpulan ini yang secara senyap membantu sesama ahli. Kumpulan ini biasanya dalam bilangan kecil. Tapi kali ini, XBUDDYZ akan memulakan suatu revolusi untuk rakyat Malaysia. Mari kita sama-sama membantu dan membantu. Diwaktu ekonomi kita sangat mencabar sekarang, Bantuan sangatlah diperlukan. Jom bantu kami merealisasikan impian setiap ahli yang sepakat untuk bersama dalam komuniti saling membantu ini.  

Niatkan sumbangan RM40 anda untuk membantu.. insyaAllah. Buat baik dibalas baik. Jalan sudah ada. Dalam keadaan ekonomi yang tak bagus macam sekarang, kita bantu lah sesama kita. Moga komuniti ini nanti dapat melegakan, mengurangkan beban setiap ahli nya. Ada bantuan RM3k, RM5k untuk kurangkan beban kos sara hidup pun dah syukur.  Kita bantu RM40 saja.

 

     

🇲🇾 Program *XbuddyZ* bermula pada *10 Oktober 2016* dan dikelolakan oleh *ARCO IRIS NETWORK* sebagai *ADMIN* yang berdaftar dengan  Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) No. *002580004D*

🇲🇾 Oleh kerana Program *XbuddyZ* masih berada di peringkat awal perjalanan, maka *KELEBIHAN* kpd sesiapa yg join di peringkat awal ini kerana ada *SPILLOVER dan AUTOPLACEMENT* dari limpahan penyertaan/penajaan daripada peserta program yang lain.

🇲🇾 *XbuddyZ* direka khusus demi *MENJAMIN* pendapatan anda dengan sistem *AUTO UPGRADE dari Grade 1 sehingga ke Grade 4* dengan potensi Dana Minimum berjumlah *RM25,000 ! InshaAllah*

👉 PAKEJ MODAL

OK, MODAL YG ANDA PERLU SUMBANGKAN HANYA RM 40 SAHAJA. SEKALI SEPANJANG BERADA DI XBUDDYZ DAN TANPA PERLU TAMBAHAN MODAL. SUMBANGAN RM40 INI AKAN DIAGIHKAN KEPADA YANG LAYAK. (RM10 UNTUK PENGURUSAN). FAHAMKAN DULU, ADA 2 JENIS BONUS DALAM XBUDDYZ.

👉 BONUS

TERDAPAT 2 BONUS DALAM XBUDDYZ

✔ BONUS TAJAAN

ANDA AKAN MENERIMA BONUS SEBANYAK RM 10 UNTUK SETIAP AHLI BARU YANG ANDA KENALKAN. BONUS INI DIBAYAR TANPA MENGIRA GRADE DAN DIBAYAR TANPA HAD. ANDA AJAK RAKAN SAMA-SAMA JOIN KOMUNITI XBUDDYZ, ANDA TERIMA UPAH.

SEKIRANYA ANDA MENDAFTARKAN 12 AHLI BARU MENYERTAI XBUDDYZ, MAKA BONUS YANG ANDA AKAN TERIMA ADALAH RM 120.

✔ BONUS RANGKAIAN

ANDA AKAN MENERIMA BONUS RANGKAIAN MENGIKUT GRADE ANDA. BONUS INI JUGA DIBAYAR PADA GRADE TERKINI ANDA. BERIKUT ADALAH SENARAI GRADE DAN BONUS

 • GRADE 1  ➽  BONUS RM40
 • GRADE 2  ➽  BONUS RM320
 • GRADE 3  ➽  BONUS RM3,200
 • GRADE 4  ➽  BONUS RM25,600 (AUTOMATIK UPGRADE)
 • GRADE 5  ➽  BONUS RM307,200
 • GRADE 6  ➽  BONUS RM2,048,000
 • GRADE 7  ➽  BONUS RM16,384,000

BONUS INI DIBAYAR SEKIRANYA ANDA UPGRADE KE GRADE YANG LEBIH TINGGI, TAPI TAK  PERLU RISAU KERANA PENGAKTIFAN AKAUN ANDA DARI GRADE 2 HINGGA GRADE 4 ADALAH SECARA AUTO UPGRADE TANPA MODAL TAMBAHAN (INCOME SEHINGGA RM25K), SEMUANYA SUDAH BERADA DALAM SISTEM KAMI.

👉 BISNES

XBUDDYZ MERUPAKAN PROGRAM KOMUNITI DAN MENJALANKAN PERNIAGAAN PENJUALAN SISTEM DAN TOPUP SERTA PEMBAYARAN BIL. (ALTERNATIF)

👉 PEMBAYARAN BONUS

BONUS DIBAYAR SECARA MINGGUAN. ANDA HANYA PERLU WITHDRAW DARIPADA EWALLET SETIAP HARI ISNIN SETIAP MINGGU

BONUS AKAN MASUK TERUS KE AKAUN ANDA DALAM MASE 24JAM SEKIRANYA ANDA PENGGUNA BANK CIMB, AMBANK DAN MAYBANK.

SEKIRANYA ANDA PENGGUNA BANK LAIN, PERMOHONAN ANDA AKAN DIPROSES DALAM MASE 72 JAM

👉 TRANSAKSI

SEGALA TRANSAKSI TERMASUKLAH MODAL PERMULAAN, DAN PEMBAYARAN BONUS ADALAH MELALUI AKAUN SYARIKAT. SEGALA TRANSAKSI SELAIN MELALUI AKAUN SYARIKAT ADALAH TIDAK DIBENARKAN

👉 POTENSI

XBUDDYZ SANGAT BERPOTENSI UNTUK DIJADIKAN PLATFORM MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN KERANA

BARU DILANCARKAN PADA 10 OKTOBER 2016
SISTEM YANG CANGGIH DAN MESRA PENGGUNA
MODAL YANG KECIL (RM40)
SISTEM SPILLOVER YANG MEMBANTU AHLI BAWAH
XBUDDYZ JUGA MENYEDIAKAN SEMUA BANTUAN SEPERTI FB N INSTA AUTOPOST, SERTA APPS ANDROID DAN IOS

APA UNIKNYA XBUDDYS SISTEM ….?
UNIKNYA XBUDDYZ BERBANDING PROGRAM LAIN KERANA :- 👇

 1. AUTO UPGRADE
 2. SPILOVER & AUTO PLACEMENT / AUTO DOWNLINE

APA ITU AUTO UPGRADE?

🔴 *Auto Upgrade* berlaku bagi pengaktifan Akaun anda dari *Gred 2 hingga Gred 4* sahaja.

🔴 Sistem *Auto Upgrade* berlaku bila *jumlah income yg masuk ke wallet peserta tu sudah cukup* utk ke naik/upgrade ke Gred yg seterusnya iaitu:

*RM20* untuk Naik/Upgrade ke *Grade 2*
*RM50* untuk Naik/Upgrade ke *Grade 3*
*RM100* untuk Naik/Upgrade ke *Grade 4*

🔴 Sistem secara *AUTOMATIK* akan menolak jumlah seperti di atas dari keseluruhan wallet (Ewallet + Rwallet). Ini adalah untuk memastikan *anda dan peserta program yang lain layak menerima BONUS UPGRADE*

🔴 Anda tidak perlu fikir untuk maintain sebab ini adalah sebuah program dana komuniti bukannya jual barang MLM atau sebagainya. Hanya rm40 sebagai yuran keahlian sebagai VIP Member dan anda layak menerima sehingga RM29k secara berperingkat.

 

SPILOVER & AUTO PLACEMENT / AUTO DOWNLINE
Apa maksud AUTO DOWNLINE…..?

🔴 Konsep *bantu membantu* melalui level yang disusun perfect secara auto oleh sistem..(walaupun anda ahli pasif)

🔴 Oleh kerana Program *XbuddyZ* masih berada di peringkat awal perjalanan, maka *KELEBIHAN* kepada sesiapa yang join di peringkat awal ini kerana ada *SPILLOVER dan AUTOPLACEMENT* dari limpahan penyertaan/penajaan daripada peserta program yang lain.

🔴 Bergantung kepada  SPILLOVER ADMIN ATAU UPLINE, maka bonus akan masuk secara berperingkat mengikut perkembangan jaringan anda.

PILIHAN DI TANGAN ANDA. NAK CEPAT ATAU LAMBAT. TAPI YANG PASTI BONUS JARINGAN TETAP AKAN DIBAYAR.
 


 

FAHAMI SISTEM AUTO UPGRADE LEVEL??
Setiap kali Peserta Program dalam rangkaian Anda Upgrade Level, Anda akan menerima*POTENSI BONUS/INCOME Upgrade* seperti berikut;

*LEVEL 1*  – Anda bayar RM 10 kepada Upline anda (Auto Upgrade)
_4 org Downline anda bayar RM10 kepada anda = *RM40*_

*LEVEL 2* – Anda bayar RM20 kepada Upline anda (Auto Upgrade)
_16 org Downline anda bayar RM20 kepada anda = *RM320*_

*LEVEL 3*  – Anda bayar RM50 kepada Upline anda (Auto Upgrade)
_64 org Downline anda bayar RM50 kepada anda = *RM3,200*_

*LEVEL 4*  –  Anda bayar RM100 kepada Upline anda(Auto Upgrade)
_256 org Downline anda bayar RM100 kepada anda = *RM25,600*_

*LEVEL 5* – Anda bayar RM300 kepada Upline anda(Manual Upgrade)
_1,024 org Downline anda bayar RM300 kepada anda = *RM307,200*_

*LEVEL 6*  – Anda bayar RM500 kepada Upline anda(Manual Upgrade)
_4,096 org Downline anda bayar RM500 kepada anda = *RM2.048 Juta*_

*LEVEL 7*  – Anda bayar RM1,000 kepada Upline anda(Manual Upgrade)
_16,384 org Downline anda bayar RM1,000 kepada anda = *RM16.384 Juta*_

_JUMLAH KESELURUHAN INCOME DARI LEVEL 1 SEHINGGA 7 ADALAH RM 18,768,360.00_

Anda Rasa Semua Ini Mustahil? Tiada yang mustahil jika Anda benar-benar komited untuk mengikuti kaedah dan cara kerja *Program XbuddyZ yang direka untuk selesaikan masalah kewangan peserta* Matematiknya logik dan realistik boleh dicapai. DAN.. ianya bukan sekadar teori. Ramai yang naik ke G5 dah pun. Lagipun.. modal RM40 jer bro..!!

Utk upgrade Grade 5,6 & 7.. semua proses Upgrade Level/Grade adalah secara *MANUAL, Sistem bayaran menggunakan Ewallet & Rwallet*

Semua peserta program berpeluang utk mendapat jumlah income upgrade *TERJAMIN* dari Grade 1 hingga Grade 4 iaitu sebanyak *RM29,160.00* .

 

 

Sudut Pandang Syara’ tentang Program ini..
PERSOALAN: APAKAH PROGRAM KOMUNITI XBUDDYZ INI HALAL MENURUT SYARIAT ISLAM?

Penentuan sesuatu program itu Patuh Syarie ataupun tidak ditentukan oleh kalangan Ulama atau Individu berpengetahuan dalam Syariat Islam berdasarkan kepada 3 Faktor Utama:-

 1. ❌ GHARAR (PENIPUAN/KETIDAKPASTIAN)
 2. ❌ RIBA (BUNGA/INTEREST)
 3. ❌ MAISIR (PERJUDIAN)

Tanpa berselindung XbuddyZ dan pihak pengurusan mengakui bahawa buat masa ini XbuddyZ tidak mempunyai sebarang penasihat syariah namun tidak menolak untuk melantik penasihat syariah pada masa akan datang.

Walaupun begitu, XbuddyZ berlepas diri dari sebarang hubungkait transaksi haram dan tidak patuh syariah bedasarkan hujah berikut:

1- GHARAR (PENIPUAN/KETIDAKPASTIAN)

Iaitu Jual beli yang tiada transaksi dan cenderung kepada penipuan seperti jual barang/produk yang tidak nampak, tidak diketahui nilai secara umum, barang belum wujud, transaksi yg tidak diketahui manfaatnya bila diperoleh.

XbuddyZ bukanlah sebuah entiti perniagaan tetapi sebuah komuniti yg berteraskan sumbangan kepada sesama ahli. XbuddyZ membantu sesama ahli dari aspek kewangan dengam membuat sumbangan RM40 SEKALI SEUMUR HIDUP sesama ahli komuniti.

Keuntungan yg dijana adalah hasil daripada kutipan sumbangan sesama ahli dan dana yg diperoleh diagihkan secara telus dan boleh dilihat tanpa selindung dalam sistem.

2- Riba’ (BUNGA/INTEREST)
Riba’ umumnya melibatkan 2 perkara:
(A) Barangan Ribawi yakni melibatkan pertukaran emas dengan emas, perak dengan perak .
(B) Keuntungan yang dijanjikan tetap dan tempoh yang tetap.
CONTOH: Keuntungan sebanyak 10% dari pelaburan & dibayar selama 10 bulan termasuk pokok.

Di XbuddyZ keuntungan diperoleh ahli adalah tidak tetap bergantung kepada usaha peserta program. Ditekankan sekali lagi bahawa XbuddyZ bukan bisnes atau pelaburan.

*Sumbangan RM40 peserta di awal program dibahagi sebagai berikut:*

(A) RM10 sumbangan kepada Admin XbuddyZ sebagai yuran peserta.
(B) RM10 sumbangan kepada pengenal anda.
(C) RM20 sumbangan kepada Upline anda dan sebagai syarat untuk Auto Upgrade akaun anda ke Level 2

Setiap kali Upgrade, sebahagian daripada sumbangan Upgrade Level dibahagikan kedalam Ewallet & Rwallet. Hasil drpd sumbangan ahli kepada ahli tersebut dikumpul dan akhirnya sejumlah kecil ditolak secara automatik untuk yuran Upgrade Level dan bakinya sebagai keuntungan.
*Maka tiada unsur Riba’ atau interest dalam XbuddyZ.*

3 – MAISIR (PERJUDIAN)

Program yg lebih kepada untung nasib atau tilik.
(A) Seperti perniagaan yang jelas terlibat dengan pusat perjudian.*
(B) Pelaburan atau perniagaan yang membuat taruhan wang lebih daripada 2 orang. Di mana pemenang akan untung dan yang kalah perlu membayar kepada Pemenang. Di mana risiko rugi lebih tinggi di pihak ramai.*

*XbuddyZ sama sekali tidak mengamalkan unsur judi sesama ahli. Sumbangan RM40 SEKALI SEUMUR HIDUP jelas merupakan sumbangan sesama ahli program.*

Malahan Program XBuddyz juga mempunyai sistem Auto Upgrade, Autoplacement dan Spillover yg turut membantu ahli2 yg pasif untuk turut sama menerima Income/Keuntungan yg terjamin walaupun dalam tempoh yg lama.

Oleh demikian, ditegaskan tiada unsur2 yang dilihat diteliti tidak patuh syarie pada Program XbuddyZ.

Maka hukum menyertai Program XbuddyZ adalah HARUS KERANA TIDAK MENYALAHI SYARAK.*

Pihak XbuddyZ sangat mengalu-alukan sebarang pandangan profesional bagi membantu Program XbuddyZ diakui mengamalkan konsep Halalan Toyyiban.

 

Akhir sekali diingatkan. jika anda bersama team GandaNiaga. Anda akan dapat 2 perkara extra yang tiada pada team XBuddyz lain. OFFER ini hanya untuk 4 orang terpantas saja. Dengan team Gandaniaga, anda akan terima website & support group,  anda juga akan diberikan secret tools untuk dapatkan 4 downline anda pantas dalam masa 24 jam.. Selepas itu tugas anda hanya withdraw duit setiap Isnin. Best kan.. semoga dengan usaha yang kami kongsikan dalam team ini, anda akan capai RM25,000 (tak kiralah pasif atau aktif) untuk digunakan meringankan beban sara hidup. 
 

 

 

 


Hakcipta Terpelihara © 2010 - 2017 GandaNiaga.Com ::